Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Beeldenstorm Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: BEELDENSTORM

huis van verbeelding

Adres
Bergense Steenweg 145
1070 - Anderlecht

Oprichtingsjaar
1999

Cultuur/patrimonium - Sociale economie


Telefoon (algemeen nummer)
02/523.43.50

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Beeldenstorm "centrum van verbeelding" Beeldenstorm werd opgericht in 1999 en kreeg, dankzij de hulp van de Gemeente Anderlecht, onderdak in de voormalige school Marius Renard. De ateliers die er zijn ondergebracht vormen een uitvalsbasis voor een hele reeks activiteiten. Volgens het Bauhaus-principe willen we door…

MISSIE

Beeldenstorm "centrum van verbeelding" Beeldenstorm werd opgericht in 1999 en kreeg, dankzij de hulp van de Gemeente Anderlecht, onderdak in de voormalige school Marius Renard. De ateliers die er zijn ondergebracht vormen een uitvalsbasis voor een hele reeks activiteiten. Volgens het Bauhaus-principe willen we door kruisbestuiving van verschillende artistieke disciplines en verschillende culturen, vernieuwende producties brengen. Dit huis van verbeelding omvat verschillende opdrachten: Kunsteducatieve opdracht: - "Beletterd & Betekend": een vakoverschreidend project voor kinderen uit basis- en secundair onderwijs - De jaarlijkse opdrachten in het kader van sociaal cultureel werk met hogeschoolstudenten (Agogiek, Criminologie en Mondelinge taalvaardigheid Frans). De Productiewerkplaats: - "Dienst Ernstige muziek": realisatie van CD's van hedendaagse componisten (opname en concerten) - Realisatie van kunstuitgaven en catalogi van hedendaagse kunstenaars - Theatervoorstellingen en kortfilms - Tentoonstellingen Sociale economie: - Jaarlijks genieten een 7-tal ocmw bevragers een opleiding in "ons toeleveringsbedijf voor de kunsten", een opleiding waar verscheidene vaardigheden worden aangeleerd, om vervolgens door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt. - Digitale drukkerij - Snit en naad (theaterkostuums) - Metaalbewerkingsatelier (decor en standenbouw) - Catering voor artistieke evenementen. Centraal in onze werking staat de buurtbetrokkenheid, vandaar dat de ateliers meerdere momenten organiseren met de buurt. Dit gaat van verfraaiingsacties in de wijk tot de organisatie van een wijkfeest, een nieuwjaarsreceptie, concerten, een zomerfestival tot creatieve ateliers, naaicursus en keramiekatelier.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

€ 102 166

Financiële data bekijken

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 7

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy