Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Amicale du Fort d'Aubin-Neufchâteau Asbl Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: AMICALE DU FORT D'AUBIN NEUFCHATEAU

Adres
Rue du Colonel D'Ardenne, 11
4608 - Dalhem - Neufchâteau

Oprichtingsjaar
1993

Cultuur/patrimonium


Telefoon (algemeen nummer)
+32486291687

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Bescherming en onderhoud van dit in de jaren dertig gebouwde militaire erfgoed, dat in mei 1940 12 dagen lang heldhaftig weerstand bood tegen de Duitse invallers. Wij organiseren rondleidingen in deze ondergrondse structuur en in het museum, dat verschillende voorwerpen, documenten en foto's bevat die…

MISSIE

Bescherming en onderhoud van dit in de jaren dertig gebouwde militaire erfgoed, dat in mei 1940 12 dagen lang heldhaftig weerstand bood tegen de Duitse invallers. Wij organiseren rondleidingen in deze ondergrondse structuur en in het museum, dat verschillende voorwerpen, documenten en foto's bevat die sinds die tijd zorgvuldig bewaard zijn gebleven. Aangezien de natuur sinds het einde van de oorlog haar rechten op het Fortmassief heeft heroverd, proberen wij bovendien de fauna en flora op het terrein te beschermen, met name dankzij de 3 vijvers die in samenwerking met Natagora zijn aangelegd. Door de combinatie van geschiedenis en natuur kunnen we een breder publiek verwelkomen. Ten slotte biedt een nieuw museum, dat in 2021 zal worden geopend, de bezoekers de kans om het leven in het Fort tussen 1935 en 1940 te ontdekken en zich in de schoenen van deze soldaten te verplaatsen dankzij verschillende diorama's, aangevuld met talrijke voorwerpen en documenten.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: 21 tot 50

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy