Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Protestantse Solidariteit Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: SOLIDARITE PROTESTANTE - PROTESTANTSE SOLIDARITEIT

EEN WAARDIG LEVEN VOOR IEDEREEN!

Adres
Brogniezstraat 46
1070 - Anderlecht

Oprichtingsjaar
1977

Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


Telefoon (algemeen nummer)
+32 (0)2 510 61 80

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
ONZE VISIE « EEN WAARDIG LEVEN VOOR IEDEREEN! » Elke mens heeft fundamenteel recht op een waardig leven, zoals God het bedoeld heeft. Maar bij personen die zich in een kwetsbare situatie bevinden omwille van ziekte, rampen of naar aanleiding van geweld en onrecht, wordt…

MISSIE

ONZE VISIE « EEN WAARDIG LEVEN VOOR IEDEREEN! » Elke mens heeft fundamenteel recht op een waardig leven, zoals God het bedoeld heeft. Maar bij personen die zich in een kwetsbare situatie bevinden omwille van ziekte, rampen of naar aanleiding van geweld en onrecht, wordt die waardigheid bedreigd en worden zij geconfronteerd met armoede, leed en stigmatisatie. Protestantse Solidariteit wil dat iedereen in waardigheid kan leven in zijn of haar gemeenschap. Onze missie is het versterken van de kwetsbare gemeenschappen in drie domeinen: gezondheidszorg, onderwijs en de strijd tegen gendergeweld. Op basis van de lokale noden, werkt Protestantse Solidariteit werkt samen met lokale actoren en gemeenschappen in een aantal Afrikaanse landen om de waardigheid te herstellen door: • Het begeleiden van kwetsbare personen door kwalitatieve gezondheidszorg, socio-economische integratie en psychosociale steun • Het stimuleren van preventie en sensibilisering van de HIV/aidsbesmetting en seksueel geweld. • Bijdragen aan het onderwijs aan kinderen in een kwetsbare of onrechtvaardige situatie. • Bijdragen aan de sensibilisering van de Belgische samenleving over de kwetsbare situatie in ontwikkelingslanen.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

€ 391 918

Financiële data bekijken

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 1 tot 4

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Studiefonds "Ik help een kind"

    Vaak haken jongeren af door gebrek aan middelen. Het studiefonds neemt het schoolgeld en het internaat voor zijn rekening.

    MEER

  • Mobiliteit voor iedereen

    Na meer dan 30 jaar wordt het orthopedisch atelier en fysiotherapie van Macenta vernieuwd en gemoderniseerd: uitbreiding en investering in modern materiaal maar ook in de opleiding van orthopedische zodat personen met een handicap terug kunnen stappen.

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy