Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Zwartzusters van Brugge vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: ZWARTZUSTERS VAN BRUGGE

Bonos Fructus Facere: goede vruchten voortbrengen in Vlaanderen en Brazilië.

Adres
Oosterlingenplein 5
8000 - Brugge

Oprichtingsjaar
1964

Jongeren - Armoedebestrijding


Telefoon (algemeen nummer)
0474291232

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
De apostolaatswerken van de Zwartzusters van Brugge vzw zijn verpleging, bejaardenzorg, jeugdwerk, begeleiding studenten in Betsaïda en Ter Castaegneboom, sociale huisvesting, Compaz (= Companheira Agostiniana Zwartzusters), pastorale activiteiten, missionering. De missionering werd voor de zusters een nieuw maar wezenlijk onderdeel van hun doelstellingen. De sociale…

MISSIE

De apostolaatswerken van de Zwartzusters van Brugge vzw zijn verpleging, bejaardenzorg, jeugdwerk, begeleiding studenten in Betsaïda en Ter Castaegneboom, sociale huisvesting, Compaz (= Companheira Agostiniana Zwartzusters), pastorale activiteiten, missionering. De missionering werd voor de zusters een nieuw maar wezenlijk onderdeel van hun doelstellingen. De sociale opdracht van de Congregatie kreeg een internationale dimensie: zorg voor de wereld en vooral de armsten. Sedertdien leeft een deel van de Congregatie in Salvador de Bahia Brazilië en nu ook in Itacoatiara Amazone Brazilië. In Amazone is er nog veel armoede, geweld, drugs, prostitutie, analfabetisme, tubercolose, malaria. De uitdagingen zijn groot maar de zusters zijn zeer gemotiveerd om hun steentje bij te dragen. Er zal tevens gezocht worden naar duurzame oplossingen voor de problematiek van armoede, ongelijkheid, recht op gezondheid en onderwijs, zorg voor het milieu. Ook zal er geprobeerd worden om naast de pastorale noden een antwoord te geven aan reële noden om te helpen om de milleniumdoelstellingen te verwezenlijken. In Amazone zijn er heel veel kerkelijke en maatschappelijke uitdagingen en bovendien is er ook nog de grote uitdaging van de economische duurzaamheid. We willen ook helpen met de vorming van plaatselijke medewerkers en het opstarten van sociale activiteiten.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

€ 194 510

Financiële data bekijken

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 1 tot 4

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Verbouwen van een leegstaand huis van de Prelazia Itacoatiara in Amazone Brazilië

  Dringende herstelling- en dakwerken moeten uitgevoerd worden, burelen worden ingericht, slaapruimtes voorzien voor de mensen die van ver met de boot moeten komen. Ook worden ruimten ingericht voor zieken en gehandicapten die in behandeling zijn. Tevens wordt een auditorium gebouwd voor 150 personen om vorming…

  MEER

 • Aankoop van twee boten

  De mensen die in afgelegen gebieden leven, kunnen we dankzij transport per boot bezoeken en hen ondersteunen met praktische hulp en tevens luisteren naar hun problemen, noden en vragen.

  MEER

 • Aankoop van een huis in Candeias in het bisdom Camaçari

  Op deze manier kunnen we gastvrij de jongeren, zieken, ouderen, gehandicapten ontvangen, samen maaltijd nemen, ontspanningsmomenten aanbieden, eenzaamheid wegnemen en een luisterend oor zijn voor de jongeren die verslaafd zijn aan drugs.

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy