Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

‘Lessen uit een crisis’ voor goede doelen die met vrijwilligers werken

werkenmetvrijwilligers.nl - 30 juli

Een crisis biedt belangrijke lessen voor organisaties die werken met vrijwilligers. Ik kom vanuit de rampenhulpverleningshoek. Dat mensen zich massaal om elkaar bekommeren ook in tijden van nood is voor mij niet iets nieuws. Daarom heb ik me altijd verbaasd over de aanname dat we als mensen zo weinig voor elkaar over hebben en vooral op onszelf gericht zijn.

Goede Doelen:
Is het voor jouw organisatie moeilijker dan vroeger om een groep vrijwilligers bij elkaar te krijgen? Dan zou je kunnen denken dat die typische vrijwilligersenergie in onze samenleving verminderd is. Dit klopt echter niet. Je moet alleen een goede manier vinden om die energie structureel weer naar boven te laten borrelen. Dit artikel biedt je daarrond de nodige inzichten.

Cookie policy