Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Projectoproep: start een digibank

digibanken.vlaanderen.be - 26 april

Binnen Vlaanderen zijn er al verschillende ondernemingen en organisaties aan de slag met e-inclusie. Het is de ambitie van dit project om deze diverse spelers in lokale samenwerkingsverbanden als digibanken te verenigen. Zo ontstaan er partnerschappen met een gezamenlijke doelgerichte strategie. Door de onderlinge samenwerking komt een geïntegreerde dienstverlening tot stand waar eindgebruikers eenvoudig terecht kunnen voor ondersteuning en geholpen worden in het brede aanbod. Bijvoorbeeld: door een laptop te ontlenen, kunnen eindgebruikers met deze laptop een opleiding volgen.

Goede Doelen:
Via de oprichting van digibanken wil de Vlaamse overheid kwetsbare groepen meekrijgen in de digitaliseringsgolf. Na twee succesvolle oproeprondes, lanceert het Departement Werk en Sociale Economie een nieuwe indieningsronde. Ook als vzw kan je in samenwerking met andere organisaties een eigen digibank oprichten. In de derde van vijf oproeprondes kan je je voorstel nog indienen tot 16 juni 2022. De subsidie bedraagt maximaal 15.000 euro per project.

Cookie policy