Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Nieuwe interactieve databank over het werk van Belgische ngo's

www.ngo-openboek.be - 26 april

NGO-Openboek is de transparantietool van Belgische ngo's in ontwikkelingssamenwerking en humanitaire hulp.

Over de hele wereld zijn deze Belgische ngo's met hun lokale partners voortdurend aan het werk om achtergesteld en kwetsbare gemeenschappen te versterken. Gesteund door een sterke maatschappelijke basis en door de Belgische overheid, implementeren ze in alle transparantie hun projecten. NGO-Openboek maakt die transparantie tastbaar door sleutelinformatie te presenteren over Belgische ngo's en hun projecten, financiën, en hun human resources en over de landen en sectoren waarin ze actief zijn. Dit alles via interactieve kaarten en grafieken.

Goede Doelen:
ACODEV en ngo-federatie lanceren het nieuwe NGO Openboek (www.ngo-openboek.be): een interactief transparantie-instrument dat gebruikers in staat stelt de financiële gegevens, human resources en projecten te verkennen van alle erkende Belgische ngo's die actief zijn in internationale solidariteit of humanitaire hulp. De Franstalige en Nederlandstalige federatie zetten zo samen het transparantiewerk voort dat in 2010 met de eerste versie van de site werd ingezet. In welke landen werken ngo's? Welke projecten worden in een bepaalde sector en in een bepaald land uitgevoerd? Waar komen de middelen van de organisaties vandaan? Hoeveel plaatselijke personeelsleden zijn er in dienst van Belgische ngo's? Is een organisatie actief op het gebied van humanitaire hulp of doet ze in België aan wereldburgerschapseducatie? NGO-Openboek stelt deze informatie op een gedetailleerde en interactieve manier ter beschikking van zijn partners en van het publiek. 

Cookie policy