Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Nieuwe regeling belastingvrij schenken en nalaten aan goede doelen

www.rodekruis.be - 19 april

De Vlaamse Regering heeft het nieuwe decreet goedgekeurd waarin de erf- en schenkbelasting aan goede doelen wordt verlaagd naar 0% vanaf 1 juli 2021. In de huidige regeling moet op legaten aan een goed doel nog steeds 8,5% erfbelasting betaald worden. 

Goede Doelen:
De Vlaamse Regering heeft het nieuwe decreet goedgekeurd waarin de erf- en schenkbelasting aan goede doelen verlaagd wordt naar 0% vanaf 1 juli 2021. Dat nieuwe nultarief creëert een duidelijke solidariteit waarbij het legaat voor de volle 100% terechtkomt bij het goede doel. Sinds de bekendmaking over de hervorming van duolegaten in 2019, werd er voor dit nultarief gepleit om te voorkomen dat goede doelen aanzienlijke inkomsten zouden mislopen.

Cookie policy