Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Meer dan zes op tien Belgen schenken elk jaar aan minstens één goed doel

www.dezondag.be - 13 december
Het is goed gesteld met onze vrijgevigheid. Meer dan zes op de tien Belgen schenken elk jaar aan minstens één goed doel. Via erfenissen werd vorig jaar in Vlaanderen alleen al meer dan 434 miljoen euro nagelaten aan sociale organisaties.

Goede Doelen:
Het is goed gesteld met de Belgische vrijgevigheid. Dat bevestigen de belastingaangiftes voor het inkomstenjaar 2020. Maar liefst 960.110 Belgen gaven een gift van minimum 40 euro aan een goed doel op. Nooit eerder waren dat er zoveel. In Vlaanderen alleen al werd vorig jaar meer dan 434 miljoen euro nagelaten aan sociale organisaties via erfenissen. Uit de meest recente Barometer van de Filantropie van de Koning Boudewijnstichting bleek dan ook dat 50 procent filantropie belangrijk vindt en 30 procent het zelfs als essentieel beschouwt voor de samenleving.

Cookie policy