Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Aantal legaten verdubbeld op tien jaar tijd

www.hln.be - 12 oktober
Uit de Legatenbarometer van de HoGent, waarover Knack dinsdag bericht, blijkt dat de Koning Boudewijnstichting de voorbije jaren de grootste ontvanger van legaten was, gevolgd door de Stichting tegen Kanker en Artsen zonder Grenzen. Drie kwart van de goede doelen haalt tot een vierde van hun inkomsten uit legaten.

Goede Doelen:
Elk jaar organiseert de Gentse hogeschool HoGent in opdracht van testament.be een enquête om de geldstromen uit erfenissen en legaten aan goede doelen in kaart te brengen. Ondanks de afschaffing van het voordelige duolegaat eerder dit jaar, laten steeds meer Vlamingen (een deel van) hun vermogen na aan een goed doel. Vooral instellingen die met gezondheid bezig zijn en dierenverenigingen krijgen steun van de erflaters.

Cookie policy