Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Welke impact heeft COVID-19 op de verenigingen? Feiten en cijfers

www.kbs-frb.be - 10 november

De nieuwe Barometer van de Verenigingen 2020, een initiatief van de Koning Boudewijnstichting, geeft een overzicht van de financiële gezondheid van het verenigingsleven en trekt een vergelijking met de vorige edities. In de afgelopen twaalf maanden zag 49% van de verenigingen hun financiële situatie achteruitgaan; in 2018 was dat 19%. 

Goede Doelen:
In het afgelopen jaar heeft bijna de helft van de verenigingen hun financiële situatie zien verslechteren, vergeleken met 19% in 2018. Overheidssubsidies zijn de belangrijkste bron van inkomsten voor de sector: ze maken 63% uit van de totale inkomsten van verenigingen. Andere financieringsbronnen nemen af ​​(opbrengst uit verkoop, giften, ledenbijdragen, enz.). Bij een derde van de goede doelen is het aantal vrijwilligers gehalveerd. Ondanks de aanzienlijke impact van de crisis op hun normale werking, hebben de verenigingen creativiteit en flexibiliteit getoond. Sinds maart heeft 42% nieuwe doelstellingen en/of nieuwe activiteiten geïmplementeerd om de uitdagingen in verband met de crisis het hoofd te bieden. Klik op "Bekijk het volledige artikel" om de gedetailleerde resultaten van de Barometer van verenigingen 2020 te ontdekken.

Cookie policy