Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Nieuw op Goededoelen.be: enVie atelier

enVie atelier is een coöperatie met als missie sociale integratie en het gebruik van voedseloverschotten. Enerzijds produceert het bedrijf heerlijke soepen op basis van overschotten aan verse groenten die door Belgische landbouwers worden geleverd.

www.goededoelen.be - 21 april

MEER

Goede Doelen:

Coöperatie enVie atelier heeft als missie sociale integratie ondersteunen en voedseloverschotten gebruiken. Enerzijds produceert enVie heerlijke soepen met de overschotten aan verse groenten die Belgische landbouwers hen leveren. Anderzijds zet de organisatie voor de productie van de soepen mensen in die terugkeren op de arbeidsmarkt na een periode van langdurige werkloosheid.

Projectoproep: fonds voor internationale solidariteit (Brussel)

Oproep voor projecten 2021: van 1 april tot en met 30 juni Het 'Fonds voor internationale solidariteit in de watersector' lanceert dit jaar zijn zesde oproep voor projecten.

leefmilieu.brussels - 20 april

MEER

Goede Doelen:

Het 'Fonds voor internationale solidariteit in de watersector' lanceert dit jaar zijn zesde oproep voor projecten. Werkt jouw organisatie aan een project rond duurzame toegang tot drinkwater of adequate sanering? Voor deze oproep worden minimaal drie en maximaal vijftien projecten geselecteerd voor een cofinanciering tussen 10.000 en 100.000 euro. Je kan je dossier nog indienen tot 30 juni 2021.

Nieuwe regeling belastingvrij schenken en nalaten aan goede doelen

De Vlaamse Regering heeft het nieuwe decreet goedgekeurd waarin de erf- en schenkbelasting aan goede doelen wordt verlaagd naar 0% vanaf 1 juli 2021. In de huidige regeling moet op legaten aan een goed doel nog steeds 8,5% erfbelasting betaald worden. 

www.rodekruis.be - 19 april

MEER

Goede Doelen:

De Vlaamse Regering heeft het nieuwe decreet goedgekeurd waarin de erf- en schenkbelasting aan goede doelen verlaagd wordt naar 0% vanaf 1 juli 2021. Dat nieuwe nultarief creëert een duidelijke solidariteit waarbij het legaat voor de volle 100% terechtkomt bij het goede doel. Sinds de bekendmaking over de hervorming van duolegaten in 2019, werd er voor dit nultarief gepleit om te voorkomen dat goede doelen aanzienlijke inkomsten zouden mislopen.

Nieuw op GoedeDoelen.be: C&T Productions

Met C&T Productions maken we theater en clown producties om maatschappelijke problematiek en taboes bespreekbaar te maken. We willen mensen bewust maken zodat zij de keuze kunnen maken verandering te brengen in hun eigen leven en dat van hun omgeving.

www.goededoelen.be - 16 april

MEER

Goede Doelen:

Vzw C&T Productions maakt maatschappelijke problemen en taboes bespreekbaar aan de hand van theater, workshops en spelen. Hun nieuw project ‘Over Pesten’ wil de slachtoffers van pesten, de pesters zelf en de omgeving van beiden oplossingsgericht leren denken en handelen. Dit onder begeleiding van ervaringsdeskundigen en therapeuten.

Met de steun van de Nationale Loterij: Child Focus

Dankzij de steun van alle spelers van de Nationale Loterij kan Child Focus zich dagdagelijks inzetten voor het welzijn van jongeren. Naast het opsporen van vermiste kinderen zijn cyberpesten, sexting en sextortion een tweede aspect dat zij hoog in het vaandel dragen. Naast mentale steun hebben zij ook de mogelijkheid om cyberpesters snel offline te halen. #meerdanspelen

www.youtube.com - 15 april

MEER

Goede Doelen:

Dankzij de steun van alle spelers van de Nationale Loterij kan Child Focus zich dagelijks inzetten voor het welzijn van jongeren. Naast het opsporen van vermiste kinderen, zet de organisatie zich in om voorvallen rond cyberpesten, sexting en sextortion aan te pakken en te voorkomen. Zo biedt Child Focus bijvoorbeeld mentale steun aan betrokkenen, en hebben zij de juiste connecties om bepaalde content of accounts offline te laten halen.

Zo trek je op social media de aandacht met ‘motion content’

‘Thumbstoppers’, dat is wat je nodig hebt op social media. Het merk dat het beste in staat is om de scrollende duim van de gebruiker te doen stoppen, of pauzeren, is de winnaar en krijgt de broodnodige aandacht. Om die spaarzame split of a second-kans te pakken, moet je optimaal gebruikmaken van de kracht van beeld.

www.frankwatching.com - 14 april

MEER

Goede Doelen:

Dat filmpjes het goed doen op de verschillende social media wist je al. Maar waarschijnlijk ondervond je ook al dat filmpjes maken behoorlijk wat tijd en soms ook geld vraagt. Bekijk ‘filmpjes’ daarom in een bredere context, meer bepaald als ‘motion content’. Ook gifs, korte animaties en dergelijke behoren daartoe. Dit artikel vertelt je hoe je motion content optimaal inzet op alle beschikbare kanalen.

Vacature: begeleid(st)er buitenschoolse opvang (19u) vzw Komma

Een hart voor kinderen? Je hebt aandacht voor elk kind, je speelt met hen, je verzorgt hen. Je weet hoe je kinderen moet aanpakken. Je kan hen motiveren en stimuleren om nieuwe dingen, al spelend, te leren.

www.vdab.be - 13 april

MEER

Goede Doelen:

Vzw Komma organiseert in eigen beheer alle vormen van kinderopvang voor kinderen tot twaalf jaar. Daarnaast biedt de organisatie ondersteuning aan kinderopvanginitiatieven van derden. Op dit moment is Komma op zoek naar een begeleid(st)er voor buitenschoolse opvang Pimboli (19u). In deze job werk je op schooldagen voor en na de schooluren, en op woensdagnamiddag.

Projectoproep: vrijetijdsaanbod voor kwetsbare kinderen en jongeren

De Vlaamse regering trekt 3 miljoen euro extra uit om kinderen en jongeren in kwetsbare situaties beter te ondersteunen. De centen gaan naar projecten, waarvoor Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) vandaag een projectoproep lanceert.

www.despecialist.eu - 12 april

MEER

Goede Doelen:

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle lanceert een projectoproep voor verenigingen die focussen op het vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren in kwetsbare situaties. De Vlaamse regering trekt daar 3 miljoen extra voor uit. De steun bedraagt maximaal 200.000 euro per project. Je kan je dossier hiervoor indienen vanaf 3 mei tot 21 mei 2021.

Opleiding (e-workshop) 6/05: faciliteren voor verenigingsprofessionals

De BSAE workshops worden op maat uitgewerkt op de context van ledenorganisaties, beroeps- en sectorfederaties, belangengroepen, …

www.bsae.be - 9 april

MEER

Goede Doelen:

Als verenigingsprofessional faciliteer je vaak verschillende vergaderingen. Lopen deze niet altijd even vlot? Dan kan dat liggen aan een slechte voorbereiding, te weinig focus tijdens de meeting, een te passieve houding van deelnemers, uitlopende discussies, … In deze e-workshop leer je met deze uitdagingen omgaan, en ontdek je welke werkvormen je in specifieke situaties kan toepassen.   Foto : Business photo created by peoplecreations - www.freepik.com

Impactevaluatie: leren uit wat verandert

Impactevaluatie is een nieuwe trend. Sociaal.Net legde zijn oor te luisteren: “Waar het echt om draait, is leren uit wat verandert.”

sociaal.net - 8 april

MEER

Goede Doelen:

Van jouw projecten wil je natuurlijk graag weten of ze de beoogde verandering realiseerden. Impactevaluatie kan je de nodige inzichten bieden. Volgens onderzoek gaat impactevaluatie over “de positieve en negatieve veranderingen die worden gerealiseerd door een interventie of een verzameling interventies”. Over welke interventies en veranderingen gaat het, en wat is het verband tussen beide? Dat ontdek je in dit artikel.
Cookie policy