Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Communicatietrends voor 2022: goede doelen spelen belangrijke rol voor bedrijven

Waar moeten we als communicatieprofessionals aankomend jaar onze focus, energie en budgetten in steken? Welke trend kunnen we verwachten in communicatie?

www.frankwatching.com - 9 december

MEER

Goede Doelen:

In 2022 is het communicatieplan van een bedrijf niet meer compleet te noemen wanneer er geen oprechte samenwerking met een goed doel in verwerkt zit. Een samenwerking met een win-win voor beide partijen als resultaat. Als non-profit kan je het komende jaar dus makkelijker actief op zoek naar een partnership met een bedrijf. Denk daarbij aan affiliate marketing, product placement, een percentage van hun omzet als donatie, bedrijfssponsoring of een donatie van tijd en expertise.

Nieuw op GoedeDoelen.be: vzw Kwispelhelden

Ons doel is kinderen met een beperking of aandoening te ondersteunen door hen te koppelen aan een “kwispelheld”. 

www.goededoelen.be - 8 december

MEER

Goede Doelen:

Vzw Kwispelhelden ondersteunt kinderen met een beperking of aandoening. Dat doet de organisatie door elk kind te koppelen aan een zogenaamde kwispelheld. Kwispelhelden zijn honden die door de vzw opgeleid zijn volgens de noden van het kind in kwestie. De viervoeters zorgen voor een positieve verandering in het leven van de kinderen en hun families

Fietsateliers schenken nieuwe kinderfietsen aan goed doel

Het van oorsprong Kapelse Fietsen Wildiers, met onder andere een vestiging in Keerbergen, kocht zich dit voorjaar in bij Megabikecenter Xaveer in Bekkevoort. 

www.made-in.be - 7 december

MEER

Goede Doelen:

Fietsatelier Fietsen Wildiers, met onder andere een vestiging in Keerbergen, kocht zich dit voorjaar in bij Megabikecenter Xaveer in Bekkevoort. Die nieuwe samenwerking besloten ze extra te vieren door vijf nieuwe kinderfietsen te schenken aan Huize Levensruimte in Averbode. Die organisatie werkt met kinderen en jongeren (en hun gezin) die kampen met opvoedingsproblemen of zich in een problematische leefsituatie bevinden.

Projectoproep: Vlaamse Gebarentaal

Werk jij aan een project dat de positie van Vlaamse Gebarentaal in de samenleving versterkt? Vraag voor 1 februari 2022 een subsidie aan.

www.vlaanderen.be - 7 december

MEER

Goede Doelen:

De Vlaamse overheid stelt subsidies ter beschikking voor projecten die de positie van Vlaamse Gebarentaal (VGT) in de samenleving verstevigen. In deze oproep staat geen specifiek thema centraal. In het algemeen moet het wel gaan om een project dat bijdraagt aan de maatschappelijke verankering van VGT of dat een sensibiliserend doel heeft. Om kans te maken op een subsidie afgestemd op jouw project, kan je nog tot en met 31 januari 2022 een dossier indienen.

Ondernemers uit Heers verkopen gluursinten en -kerstmannen voor goed doel

Vier Heerse ondernemers - CREheart, Dali’s balloonshop, Made By Carmen en Creathink Eighteen - slaan opnieuw de handen in elkaar voor het goede doel

www.hbvl.be - 3 december

MEER

Goede Doelen:

Vier Heerse ondernemers slaan voor de derde keer de handen in elkaar voor het goede doel. Net zoals vorig jaar maken en verkopen ze raamstickers van ‘gluursinten’ en ‘gluurpieten’ om geld in te zamelen voor kinderen uit kansarme gezinnen in de gemeente. Ook hun gluurkerstmannen komen er nog aan. Dit jaar steunen de initiatiefnemers woonzorgcentrum Berkenhof voor de aankoop van een rolstoelfiets voor de bewoners.

Projectoproep: Kinderopvang voor kinderen uit kwetsbare gezinnen

Steun aan kinderopvanginitiatieven die beogen om kansarme gezinnen te bereiken en als doel hebben een regelmatige opvang te kunnen aanbieden aan hun kleine kinderen.

preprod.kbs-frb.be - 2 december

MEER

Goede Doelen:

Het Fonds Bernard, Gonda en Emily Vergnes lanceert deze projectoproep om bestaande initiatieven rond kinderopvang te ondersteunen. Daarbij gaat het zowel om het versterken van acties, als het opzetten van nieuwe acties. In beide gevallen moet het doel zijn om kansarme gezinnen uit te nodigen hun kinderen aan de organisatie toe te vertrouwen, en om de voorwaarden te scheppen die de gezinnen toelaten de opvangvoorzieningen te gebruiken. Je kan je dossier nog indienen tot 27 december 2021. Per project wordt financiële ondersteuning tot 50.000 euro voorzien.

Opleiding (10/02): storytelling voor beginners

Stories are one of the most important parts of a fundraiser’s toolkit. But as the day-job takes over it can be easy to neglect them. To get wrapped up in the jargon and numbers that define our world.

www.fundraisersalliancebelgium.be - 1 december

MEER

Goede Doelen:

Verhalen spelen een belangrijke rol binnen fondsenwerving. Vaak blijven ze echter op de achtergrond, omdat je als goed doel dagelijks in de weer bent met andere taken. Cijfers en vakjargon nemen al snel de bovenhand. Deze opleiding van Fundraisers Alliance Belgium (op 10 februari 2022) helpt je een stap terug te zetten en actief na te denken over hoe jij storytelling kan gebruiken om jouw organisatie verschillende stappen vooruit te helpen.

Nieuw op GoedeDoelen.be: vzw p l a y g r o u n d s

p l a y g r o u n d s is een ‘oefenruimte’, gelegen in een landelijke omgeving, waar lichaam en geest, mens en natuur, individu en gemeenschap, artistieke en niet-artistieke activiteiten, kunstenaars en families elkaar kunnen ontmoeten en in beweging zetten.

www.goededoelen.be - 30 november

MEER

Goede Doelen:

p l a y g r o u n d s is een zogenaamde ‘oefenruimte’, gelegen in een landelijke omgeving, waar kunstenaars en families elkaar ontmoeten en in beweging zetten. De organisatie biedt de kunstenaars de mogelijkheid om onder meer concerten, workshops, voorstellingen en yogalessen te organiseren. Dit in ruil voor de rust waarvan ze in de tuin en boomgaard van p l a y g r o u n d s kunnen genieten.

Vacature: online communicatie- en contentmanager

Over Kom op tegen KankerKom op tegen Kanker helpt ervoor zorgen dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen de ziekte overleven en dat de levenskwaliteit van (ex-)kankerpatiënten verbetert. Om da

www.komoptegenkanker.be - 29 november

MEER

Goede Doelen:

Kom op tegen Kanker helpt ervoor zorgen dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen de ziekte overleven en dat de levenskwaliteit van (ex-)kankerpatiënten verbetert. Om die missie te blijven waarmaken, is de organisatie op zoek naar een online content- en communicatiemanager. In die functie creëer je onder andere nieuwe content en beheer je de online kanalen van de organisatie. Interesse? Dan kan je nog tot 20 december 2021 solliciteren voor deze job.

Bibliotheek Liedekerke verkoopt boeken voor goed doel

De Liedekerkse bibliotheek schenkt zowel De Valier als 11.11.11 elk 1.179,5 euro. Het gaat om de opbrengst van de tweejaarlijkse boekenverkoop. Daarbij wordt materiaal dat in de bib niet meer aangeboden zal worden verkocht voor één euro ‘t stuk. Een traditie die al vele jaren bestaat in Liedekerke.

www.hln.be - 26 november

MEER

Goede Doelen:

Meer dan twintig jaar geleden startte de bibliotheek van Liedekerke met haar boekenverkoop ten voordele van goede doelen. Het gaat daarbij om boeken die niet of weinig uitgeleend worden en plaats moeten maken voor nieuwe exemplaren. Ook cd’s en dvd’s gaan over de toonbank. Allemaal aan 1 euro per stuk. Dit jaar kon de bibliotheek 1.179,5 euro inzamelen voor zowel 11.11.11 als De Valier, een dienstverleningscentrum voor volwassen personen met een aangeboren handicap of een niet-aangeboren hersenletsel.
Cookie policy