Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Projectoproep: BeTalky promoot meertaligheid in Brussel

BeTalky staat in voor de promotie van de meertaligheid in Brussel (1,2 miljoen inwoners, die samen meer dan 100 verschillende talen spreken). Het spreken van meerdere talen is belangrijk voor een gedeeld burgerschap, waarin iedereen zich verstaanbaar kan maken en elkaar kan begrijpen. De projectoproep richt zich tot organisaties die via een project inspelen op concrete noden in deze context en die hierin een maatschappelijke meerwaarde realiseren binnen hun domein (onderwijs, werk, cultuur, jeugd, sport, welzijn,...). 

www.brussel.be - 26 november

MEER

Goede Doelen:

Op 1 januari 2019 telde Brussel ongeveer 180 nationaliteiten en meer dan 100 verschillende gesproken talen. Dat maakt van de stad een van de meest kosmopolitische regio’s van de wereld. BeTalky wil meertaligheid in Brussel promoten vanwege de vele voordelen. Heb jij een project dat bij deze gedachte aansluit? Dan kan je daarvoor een subsidie van 30.000 euro aanvragen. Dien je voorstel uiterlijk op 20 januari 2021 in.

Met de steun van de Nationale Loterij: Simba-project van SOS Kinderdorpen

Dankzij de steun van alle spelers van de Nationale Loterij kon SOS Kinderdorpen het Simba project oprichten en zo jonge kinderen met een moeilijke thuissituatie tijdelijk opvangen in een nieuw, warm nest.. #meerdanspelen

www.youtube.com - 25 november

MEER

Goede Doelen:

In België staat 1 kind op 25 er helemaal alleen voor in het leven. SOS Kinderdorpen helpt hen op verschillende manieren sterk opgroeien. Dankzij de steun van alle spelers van de Nationale Loterij kon SOS Kinderdorpen het Simba-project oprichten om zo jonge kinderen met een moeilijke thuissituatie tijdelijk opvangen in een nieuw, warm nest.

Oproep: verenigd tegen zwerfvuil met gratis hulpmiddelen Mooimakers

Alle informatie voor verenigingen. Samen sterk tegen zwerfvuil. Kom samen met je vereniging in actie tegen zwerfvuil.

mooimakers.be - 24 november

MEER

Goede Doelen:

Vele handen maken licht werk. Dacht jij er al aan om samen met de leden van je vereniging zwerfvuil aan te pakken? Mooimakers ondersteunt de opruiminitiatieven van organisaties door gratis materiaal en communicatiemiddelen aan te bieden. Zo krijg je fluovestjes, handschoenen, grijpstokken, … maar ook banners, borden en affiches om het engagement van je leden te verhogen. Je kan deze steun het hele jaar door aanvragen.

Vacature: educatief medewerker Natuurpunt

Natuurpunt Beheer vzw zoekt voor spoedige indiensttreding een: Educatief medewerker voor het project Educatief Natuurbeheer in Vlaams-Brabantstandplaats Bezoekerscentrum De Groene Vallei (Kortenberg) voltijds contract van onbepaalde duur  

www.natuurpunt.be - 23 november

MEER

Goede Doelen:

Natuurpunt beschermt kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Op dit moment is de organisatie op zoek naar een educatief medewerker voor het project Educatief Natuurbeheer in Vlaams-Brabant (standplaats Bezoekerscentrum De Groene Vallei in Kortenberg). In die functie organiseer je de educatieve werking inzake natuurbeheer naar de verschillende doelgroepen toe (voornamelijk basisscholen, maar ook jeugdbewegingen en volwassenen). Je kan nog tot en met 8 december 2020 solliciteren voor deze job.

Nieuw op GoedeDoelen.be: vzw Kloen

Kloen vzw zet zich in voor de lach bij het zieke kind. Kloen helpt ervoor zorgen dat kinderen in het ziekenhuis én langdurig thuisverblijvende zieke kinderen kunnen rekenen op regelmatige bezoekjes van een speciaal opgeleide clown die hun pijn en angst even doet vergeten

www.goededoelen.be - 20 november

MEER

Goede Doelen:

Dankzij vzw Kloen krijgen kinderen in het ziekenhuis en langdurig thuisverblijvende zieke kinderen regelmatig een bezoekje van een speciaal opgeleide clown. De clown helpt hen hun pijn en angst even vergeten. Daarnaast helpt de organisatie ook specifiek bij de realisatie van allerlei aangepaste activiteiten voor kinderen met reuma, muco en primaire immuunstoornissen.

Vacature: Technical Support Officer bij Solergie

Solergie NV werd opgericht in 2013 onder de naam Energy Kiosks vanuit de vzw Solar Zonder Grenzen. Solergie is een social business met als doelstelling om via zonne-energie lokale gemeenschappen in ontwikkelingslanden te helpen. Door 10 jaar ervaring onder vzw Solar Zonder Grenzen werd geleerd dat een sociale business opzetten lokaal de meest duurzame vorm is om dit te realiseren. 

11.be - 19 november

MEER

Goede Doelen:

Solergie is een sociale onderneming die lokale gemeenschappen in ontwikkelingslanden helpt aan de hand van zonne-energie. De organisatie ontstond in 2013 in de schoot van vzw Solar Zonder Grenzen. Door het succes van hun projecten in Togo, breiden ze hun activiteiten via lokale partners uit naar andere Afrikaanse landen. Daarom is Solergie op zoek naar een Technical Support Officer die naast aankopen, bestellingen, stock monitoring en logistiek ook de uitbreiding van de online monitoringtools van al deze partners mee kan helpen opvangen. Deze nieuwe functie gaat van start op 1 maart 2021.

Projectoproep Hart voor Waas en Hart voor Scheldevallei – Sectorwebsite Toerisme Oost-Vlaanderen

Na de oproepen in de Vlaamse Ardennen (Streekmotor23) en in Meetjesland en Leiestreek (Regiokracht) is het nu de beurt aan Waasland en Scheldeland. Ook voor toeristische projecten kan deze oproep een financieel duwtje in de rug geven. Indienen kan tot en met 19 januari 2021.

sector.tov.be - 18 november

MEER

Goede Doelen:

Onder de noemers ‘Hart voor Scheldevallei’ en ‘Hart voor Waas’ worden dit jaar streekfondsen opgestart voor de gemeenten van Scheldeland en Waasland. Daarbij is het de bedoeling om middelen en mensen samen te brengen om lokale projecten te steunen die mens en omgeving ten goede komen. Geselecteerde projecten moeten eerst een crowdfundingcampagne doorlopen. De streekfondsen verdubbelen dan het budget tot een maximumbedrag van 5.000 euro. Je kan je project nog indienen tot en met 19 januari 2021.

Met de steun van de Nationale Loterij: vzw Cosmos

Dankzij de steun van alle spelers van de Nationale Loterij kan vzw Cosmos een nieuw onderdak voorzien voor hun dienstencentrum in de wijk van Kuregem. Cosmos ontwikkelt diensten voor ouderen en mensen met zorgvragen opdat deze langer, op een kwaliteitsvolle manier in hun buurt kunnen blijven wonen. #meerdanspelen

www.youtube.com - 17 november

MEER

Goede Doelen:

Vzw Cosmos staat onder meer bekend om haar lokaal dienstencentrum in hartje Kuregem. Dat centrum is er om senioren, mensen met zorgvragen en kwetsbare mensen te ondersteunen en in staat te stellen om zolang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Dankzij de steun van alle spelers van de Nationale Loterij kan de organisatie een gloednieuw onderdak voorzien voor haar dienstencentrum.

Laat iedereen weten welke SDG-initiatieven jouw organisatie neemt

Een initiatief registreren en kenbaar maken is heel gemakkelijk, volg gewoon deze vier stappen: 1.    START NU Denk na over welk engagement, evenement, project of ander initiatief jullie willen ondernemen om de SDGs te integreren in jullie organisatie, te promoten en uit te dragen, actie rond te ondernemen, …. 

www.sdgs.be - 16 november

MEER

Goede Doelen:

In 2015 nam de algemene vergadering van de Verenigde Naties 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) of duurzaamheidsdoelen formeel aan. Er werd een actieplan opgesteld om al deze doelen tegen 2030 wereldwijd te bereiken. Draagt jouw vereniging daar een steentje aan bij? Dan kan je je initiatief met iedereen delen via sdgs.be.

Met de steun van de Nationale Loterij: DUO for a JOB

Dankzij de steun van alle spelers van de Nationale Loterij linkt DUO for a JOB linkt werkzoekende jongeren met een migratieachtergrond aan 50-plussers, die als vrijwilliger hun professionele ervaring inzetten om deze jongeren te begeleiden naar werk.   #meerdanspelen

www.youtube.com - 13 november

MEER

Goede Doelen:

Vzw DUO for a JOB verbindt werkzoekende jongeren met een migratieachtergrond met vrijwilligers. Al deze vrijwilligers zijn 50-plussers die hun professionele ervaring inzetten om de jongeren te begeleiden naar werk. Dankzij alle spelers van de Nationale Loterij draagt DUO for a JOB bij aan een gelijke toegang tot de arbeidsmarkt voor iedereen.
Cookie policy