Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Comhaire (Fonds Professor Jean-Jacques Comhaire) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Steun aan het gebruik van natuurwetenschappelijke analysemethoden en technieken bij (kunst)historisch onderzoek; een concept dat aansluit bij de archeometrie.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
Het Fonds Jean-Jacques Comhaire heeft tot doel het gebruik van analyse- en controlemethoden uit de exacte wetenschappen (natuurkunde, scheikunde, …) of de informatica aan te moedigen als ‘hulpmiddel bij historisch onderzoek’. Deze methodologie genaamd ‘archeometrie’ concentreert zich op het bestuderen van materialen (drager, pigment, etc.),…

LANGE BESCHRIJVING

Het Fonds Jean-Jacques Comhaire heeft tot doel het gebruik van analyse- en controlemethoden uit de exacte wetenschappen (natuurkunde, scheikunde, …) of de informatica aan te moedigen als ‘hulpmiddel bij historisch onderzoek’. Deze methodologie genaamd ‘archeometrie’ concentreert zich op het bestuderen van materialen (drager, pigment, etc.), zodat dankzij de toepassing van natuurwetenschappelijke methoden de vraagstelling in verband met een kunstwerk een nieuwe en bredere inslag krijgt. Op die manier dragen de specifieke technieken van de exacte en menswetenschappen bij aan een beter begrip van de voorwerpen die getuigen van ons verleden. Het Fonds lanceert twee jaarlijkse projectoproepen vanaf midden januari (voor projectbeurzen enerzijds en de Prijs Jean-Jacques Comhaire voor een jonge onderzoeker anderzijds). Het Fonds richt zich daarbij tot analyseprojecten die er niet alleen voor zorgen dat het onderzoek op archeometrisch gebied vooruitgang boekt, maar ook dat belangrijke werken uit ons erfgoed bewaard blijven.

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy