Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Rassenfosse (Fonds Rassenfosse) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Het werk van de schilder Armand Rassenfosse en zijn atelier-huis in de kijker zetten.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
Dit Fonds wil bijdragen tot de promotie van het werk en het woonhuis-atelier van de Luikse illustrator Armand Rassenfosse (1862-1934), een belangrijke Waalse kunstenaar. Rassenfosse is vooral bekend om zijn gravures en schilderijen, waarop hij de vrouw in al haar intimiteit afbeeldt, maar tegelijk allerlei…

LANGE BESCHRIJVING

Dit Fonds wil bijdragen tot de promotie van het werk en het woonhuis-atelier van de Luikse illustrator Armand Rassenfosse (1862-1934), een belangrijke Waalse kunstenaar. Rassenfosse is vooral bekend om zijn gravures en schilderijen, waarop hij de vrouw in al haar intimiteit afbeeldt, maar tegelijk allerlei aspecten van het sociale leven in beeld bracht. Zijn werk draagt duidelijk de stempel van de art nouveau. Met dat doel komt het Fonds tegemoet aan de wens van de kleindochter van de kunstenaar, Claire de Rassenfosse. Zij richtte bij testament het Fonds Armand Rassenfosse op binnen de Koning Boudewijnstichting. Het woonhuis met atelier is sinds februari 2009 opgenomen in de lijst van beschermde monumenten. Het prachtige pand in neoromaanse Maasstijl werd gebouwd in 1899, naar plannen van Paul Jaspar. Diverse meubelstukken werden ontworpen door Gustave Serrurier-Bovy.

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.


Cookie policy