Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Courtin-Bouché (Fonds Léon Courtin-Marcelle Bouché) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Steun aan de aankoop, conservatie, restauratie en valorisatie van kunstwerken van Belgische kunstenaars van alle tijden, met uitzondering van hedendaagse kunstenaars.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
Léon Courtin en Marcelle Bouché leefden omringd door het werk van Belgische kunstenaars en genoten er elke dag van. Ze hielden vooral van de 19de-eeuwse kunst maar hun belangstelling ging eigenlijk uit naar het hele oeuvre van Belgische kunstenaars. Dergelijke werken vinden we in overvloed…

LANGE BESCHRIJVING

Léon Courtin en Marcelle Bouché leefden omringd door het werk van Belgische kunstenaars en genoten er elke dag van. Ze hielden vooral van de 19de-eeuwse kunst maar hun belangstelling ging eigenlijk uit naar het hele oeuvre van Belgische kunstenaars. Dergelijke werken vinden we in overvloed in onze openbare verzamelingen, maar ze verkeren niet allemaal in goede staat of hebben niet allemaal de kans om op de juiste manier te worden gepresenteerd. Sommige bevinden zich in het buitenland of in privé-collecties. Ter nagedachtenis aan haar echtgenoot wilde Marcelle Courtin-Bouché helpen bij de bescherming ervan. Per testament heeft ze het Fonds Léon Courtin-Marcelle Bouché opgericht dat toelaat om eender welk werk van een Belgisch kunstenaar te verwerven, te restaureren en te ontsluiten, met uitzondering evenwel van hedendaagse kunst. Het Fonds lanceert in dat opzicht elk jaar vanaf half januari een projectoproep.

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy