Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Lemay (Fonds Claire et Michel Lemay) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Doornik en Picardisch Wallonië nog aantrekkelijker maken door aandacht te besteden aan artistieke, culturele en erfgoedprojecten en hun repercussies op de economische en sociale ontwikkeling.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
Michel Lemay, ondernemer en mecenas, had een passie voor zijn stad Doornik en haar omgeving. Hij had er grootse plannen mee en stond open voor alle creatieve en vernieuwende ideeën. Elk initiatief dat in die richting ging kon op zijn steun rekenen. Omdat hij zijn…

LANGE BESCHRIJVING

Michel Lemay, ondernemer en mecenas, had een passie voor zijn stad Doornik en haar omgeving. Hij had er grootse plannen mee en stond open voor alle creatieve en vernieuwende ideeën. Elk initiatief dat in die richting ging kon op zijn steun rekenen. Omdat hij zijn inzet voor Picardisch Wallonië en zijn hoofdstad Doornik bestendigd wilde zien, richtte hij in de schoot van de Koning Boudewijnstichting het Fonds Claire en Michel Lemay op. Lemay was een man van zijn tijd en was geboeid door de ontwikkelingen in de samenleving. Daarom wilde hij erfgoed, cultuur en economie in de mate van het mogelijke combineren bij de ontwikkeling van zijn streek, die trots mag zijn op haar ongemeen rijk historisch verleden.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

100.000€- 250.000€

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy