Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Michiels El Aisati (Fonds Michiels El Aisati) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Steun aan initiatieven rond armoedebestrijding en onderwijs in Zuid-Afrika en Marokko, die bijdragen tot betere levensomstandigheden van de meest kwetsbaren.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Armoedebestrijding - Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


LANGE BESCHRIJVING
Het Fonds Michiels El Aisati werd in 2018 opgericht door Dirk Michiels en Nordin El Aisati. Met het Fonds willen ze projecten steunen die bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de meest zwakken en kwetsbaren in de samenleving. Ze kiezen daarbij specifiek organisaties…

LANGE BESCHRIJVING

Het Fonds Michiels El Aisati werd in 2018 opgericht door Dirk Michiels en Nordin El Aisati. Met het Fonds willen ze projecten steunen die bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de meest zwakken en kwetsbaren in de samenleving. Ze kiezen daarbij specifiek organisaties en initiatieven die actief zijn in de sector van de armoedebestrijding en het onderwijs in Zuid-Afrika en Marokko, zonder onderscheid in afkomst, religie of geslacht. Begin 2018 ontmoetten Dirk en Nordin een Zuid-Afrikaanse schooldirecteur op rust. Door de vele gesprekken met hem, voelden zij zich aangesproken. De overheidsbudgetten voor onderwijs zijn immers erg laag in Zuid-Afrika, wat betekent dat de faciliteiten in vele scholen zeer beperkt zijn. Zo krijgen de leerlingen van St.-Albans lagere school nabij Port Elizabeth les in overvolle klassen en zijn ze aangewezen op slechts één maaltijd per dag die in de schoolkeuken wordt bereid. Dirk en Nordin konden ter plaatse vaststellen hoe deze infrastructuur dringend aan vernieuwing toe was. De kostprijs van een nieuwe, gerecycleerde containerkeuken die beantwoordt aan de vereiste ecologische en hygiënische normen werd geraamd op € 7.000 euro. Een deel hiervan werd gefinancierd door Dirk en Nordin zelf, het overige deel was mogelijk dankzij giften. De leerlingen van de school kunnen nu genieten van correct bereide maaltijden. De bezielers van het Fonds werden dan ook feestelijk onthaald bij een bezoek ter plaatse in januari 2019, toen de keuken officieel werd ingehuldigd in aanwezigheid van de vertegenwoordigers van het Provinciaal Departement Onderwijs. In een enthousiaste mail van de directeur lezen we “their nutritional needs are addressed, which improved their academic achievements”. Een zin die het welslagen van het project en welbevinden van de leerlingen mooi samenvat! In een tweede fase (2020) financierde het Fonds de renovatie van een klaslokaal in deze school. In 2019 steunde het Fonds ook twee projecten in Marokko: de bouw van een vrouwenhuis in Ouled Merzoug (Zuid-Marokko) en een schoolbus voor de kansarme leerlingen van het Instituto Español Melchor de Jovellanos in Al Hoceima, aan de Marokkaanse Noordkust. De steun aan de schoolbus werd voortgezet in 2020. Tot slot steunt het Fonds in 2020 ook het Northwood Children’s Hospice in Port-Elizabeth.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

10.000€ - 25.000€

PROJECTEN
 • St.-Albans Primary School, Port Elizabeth (South Africa)

  Restoration of classrooms

  MEER

 • Northwood Children's Hospice, Port Elizabeth (South Africa)

  The primary focus of the Northwood Children's Hospice and EDU-Centre is to provide a service of clinically-based, holistic care for vulnerable children. This care includes and insists upon the education of every child they support.

  MEER

 • Bus scolaire à Alhoceima (Maroc)

  L'Instituto Espagnol Melchor de Jovellanos est un centre scolaire situé à Al Hoceima au Maroc qui appartient à l'état espagnol. Depuis plus de 50 ans le centre éducatif vise pour les élèves de cette ville marocaine l’éducation, la diffusion de la culture et la langue…

  MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy