Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

NoWayBack (Fonds Vrienden Van NoWayBack) Fonds vrienden van (Koning Boudewijnstichting)

Filantropen steunen projecten die bijdragen tot het voorlichten, sensibiliseren en motiveren van iedereen die geïnteresseerd is in het duurzaam beheer van ecosystemen en van ecosysteemdiensten.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Maatschappelijk Engagement - Milieu


LANGE BESCHRIJVING
NoWayBack vzw / asbl stelt zich tot doel om alle mogelijke belanghebbenden te informeren, sensibiliseren en activeren rond duurzaam beheer van ecosystemen en ecosysteemdiensten in het Brussels, Vlaams, en Waals Gewest, alsook internationaal. De vereniging wil daarbij sociale drempels verlagen en betrokkenheid verhogen. Bûûmplanters en…

LANGE BESCHRIJVING

NoWayBack vzw / asbl stelt zich tot doel om alle mogelijke belanghebbenden te informeren, sensibiliseren en activeren rond duurzaam beheer van ecosystemen en ecosysteemdiensten in het Brussels, Vlaams, en Waals Gewest, alsook internationaal. De vereniging wil daarbij sociale drempels verlagen en betrokkenheid verhogen. Bûûmplanters en Opensource.Brussels zijn twee projecten van NoWayBack vzw/asbl. Het Fonds Vrienden van NoWayBack vzw ondersteunt de activiteiten van beide projecten die gericht zijn naar het onderwijs en lokale bewoners(collectieven). Bûûmplanters is een open Brussels burgercollectief dat op een bescheiden maar duurzame manier een bijdrage wil leveren aan de leefbaarheid en biodiversiteit in de stad. Ze mobiliseren en begeleiden medeburgers, organisaties, scholen en bedrijven om zelf ook Bûûmplanter te worden door een boom te planten in de ruimte waarover ze beschikken. Zo kunnen ze samen de stad aangenamer maken en wapenen tegen de effecten van de klimaatverandering. Opensource.Brussels wil grote volumes zuiver leidingwater besparen door grote volumes ongebruikt niet-drinkbaar water beschikbaar te maken voor allerlei toepassingen. Het project creëert met een digitaal platform en gestandaardiseerde waterkraanopstellingen een aanvullend waternetwerk dat grote volumes niet-drinkbaar water ter beschikking stelt op bouwwerven (bronbemaling) en bij spoeling van leidingen door waterdistributeurs.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

10.000€ - 25.000€

PROJECTEN
 • Bûûmpa’ket

  Via dit traject realiseren we naast de ecologische meerwaarde van de aanplant ook een educatieve meerwaarde voor de kinderen. Zo gaan we tijdens het voorafgaande planningsproces, de ervaring van het planten zelf en de opvolging na de aanplant talloze mogelijkheden benutten om abstracte thema’s als…

  MEER

 • Opensource.Brussels

  Via dit traject realiseren we naast de ecologische meerwaarde van het gebruik van regenwater ook een educatieve meerwaarde voor de schoolkinderen.

  MEER

 • Bûûmkwekerij 1030

  Ecologisch beheer van plaatselijke natuur + al doende erover leren.

  MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy