Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

De Pauw (Fonds Alain De Pauw) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Aanmoedigen van Brusselaars om hun leidinggevende capaciteiten te ontwikkelen en om projecten op te zetten om het leven in hun buurt aangenamer te maken.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Onderwijs/Talentontwikkeling


Naar projectoproep

LANGE BESCHRIJVING
Sinds zijn oprichting in 2001 in de schoot van de Koning Boudewijnstichting steunt het Fonds projecten van individuen die een concreet initiatief willen nemen dat positieve en duurzame veranderingen in de buurt teweegbrengt. De projectoproep is gericht naar ‘leaders’ die creatief en sociaal ondernemend zijn…

LANGE BESCHRIJVING

Sinds zijn oprichting in 2001 in de schoot van de Koning Boudewijnstichting steunt het Fonds projecten van individuen die een concreet initiatief willen nemen dat positieve en duurzame veranderingen in de buurt teweegbrengt. De projectoproep is gericht naar ‘leaders’ die creatief en sociaal ondernemend zijn en die anderen kunnen mobiliseren rond hun initiatief. Het Fonds wil deze mensen aanmoedigen om projecten te ontwikkelen en hun leiderschapscapaciteiten en competenties in te zetten voor de bewoners van hun buurt. Het Fonds reikt meerdere beurzen per jaar uit. De steun bedraagt tot 5000 euro per project. In 2017 krijgen zes initiatiefnemers op deze manier de kans om een nieuw project te verwezenlijken. Een nieuwe projectoproep wordt in het najaar van 2019 gelanceerd.

MEER

FOTO' S
PROJECTEN
 • 2016- Refugees got Talent

  Sinds maart 2016 stelt ‘Refugees got Talent’ een atelier vlakbij Thurn en Taxis en het nodige materiaal ter beschikking van artiest- vluchtelingen. Met dit project wil Julie Artus vluchtelingen met artistiek talent de kans geven om een andere kant van zichzelf te tonen De kunstenaars…

  MEER

 • 2016- Programme d’alphabétisation à travers l’art et la culture pour les populations précarisées du Vieux Molenbeek

  Louiza Amghizar organiseert samen met GC de Vaartkapoen culturele et creatieve activiteiten voor de kansarme bewoners van Molenbeek. Via alfabeteringslessen, kunst en cultuur wil ze hen aanmoedigen tot meer wederzijds begrip, integratie en (zelf)kennis.

  MEER

 • 2016- Youthtalks

  Met zijn 16 jaar is Hassan Al Hilou de jongste ondernemer van ons land. Zijn internetplatform « Youth Talks » geeft jongeren de kans om hun mening te uiten over uiteenlopende onderwerpen. Naast die online tool wil Hassan jonge Brusselaars uit alle lagen van de…

  MEER

 • 2016- Au Bord de l'eau

  Lotte Stoops is bezielster van het project ‘Au Bord de L’eau’ dat de waterkant in Laken wil laten herleven. Tijdens de zomermaanden worden er in een parkje bij de Juul Detroozbrug elke zondag activiteiten georganiseerd voor alle buurtbewoners om kansarme en kansrijke kinderen en hun…

  MEER

 • 2016 Yves Wauters – Les habitants ouvrent une fenêtre sur leur quartier

  De Noordwijk van Brussel is een wijk met twee gezichten: druk tijdens de dag door de vele pendelaars die er werken maar vaak desolaat ’s avonds en ’s nachts. Met zijn project wil Yves Wauters de buurtbewoners terug samenbrengen in hun wijk. Er worden verschillende…

  MEER

 • 2017 Ouedraogo Boureima- Amélioration du cadre de vie des habitants de l’immeuble situé rue de Liège 66 1190 Forest

  Workshops organiseren om de levenskwaliteit van de jongeren die in het gebouw wonen, te verhogen en bij te dragen tot een mooiere en propere leefomgeving en proberen door middel van filmopnames ook families, ouders en buurtbewoners bij het project te betrekken.

  MEER

 • 2017- Diana Gonnissen- Le Voyage de Zara

  Zing-, dans- en muziekworkshops organiseren die toegankelijk zijn voor iedereen om een gevoel van eenheid te creëren en bij te dragen tot een persoonlijk engagement.

  MEER

 • 2017- Ahmed Bouhnani- BioDiverCité - Porte d´Anderlecht

  De dynamiek van de biodiversiteit van de site van de oude zeepfabriek Heymans overbrengen en uitbreiden naar de wijk Anderlechtsepoort.

  MEER

 • 2017- Fanny Donckels- Atelier R

  Een ruimte aanbieden waar kunstenaars terecht kunnen om creatief te zijn en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten bij lezingen, tentoonstellingen ...

  MEER

 • 2017-Clémentine Delahaut- Jardins Navez Possible(s)

  Een boomgaard en gemeenschappelijke bakmoestuin aanleggen volgens de principes van de permacultuur en in samenwerking met de bewoners, handelaars en verenigingen.

  MEER

 • 2017- Camille Meslay- Le Quartier Maritime à fleur de mur

  Een serie muurtekeningen maken om de Maritiemwijk te verfraaien en een persoonlijke identiteit te geven.

  MEER

MEER INFO


Cookie policy