Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Hoe registreer ik mijn goed doel?

Jouw goed doel in 3 eenvoudige stappen op Goededoelen.be? Registreer hier gratis, en zet je goed doel in de kijker.

Stap 1: beheerdersaccount voor goed doel aanmaken

 

Via het menu ‘aanmelden/registreren’ maak je een beheerdersaccount aan voor jouw goed doel. Daarbij vragen we volgende gegevens over jouw goed doel:

  • ondernemingsnummer (onder dit nummer staat je organisatie ingeschreven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen)
  • contactgegevens van je goed doel
  • contactgegevens van de contactpersoon (beheerder) binnen jouw organisatie (deze gegevens worden niet gepubliceerd op de site, ze dienen enkel als identificatie/login of - uitzonderlijk – om de beheerder te contacteren)
  • missie van je goed doel
  • hoofdactiviteit van je goed doel

 

Stap 2: bevestiging van inschrijving goed doel ontvangen

 

De administrator van de website goededoelen.be controleert – op basis van jouw geregistreerde gegevens – of je goed doel voldoet aan de criteria.   

Indien je goed doel voldoet aan de criteria, ontvang je binnen de 2 werkdagen een bevestiging van je registratie en login-gegevens.

 

Stap 3: de gegevens van je goed doel invullen

 

  • Om je als goed doel te registreren, log je in op de website via de knop ‘aanmelden/registreren’.
  • Vervolgens kan je gratis een fiche aanmaken. Pas als je alle (verplichte) vragen beantwoordt, verschijnt je organisatie op Goededoelen.be.
  • De Nationale Bank van België maakt de financiële informatie waarover ze beschikt rechtstreeks over aan Goededoelen.be. Deze zijn mogelijk al ingevuld op jouw fiche. Het is mogelijk dat andere gegevens die via de RSZ, het Belgisch Staatsblad, FOD Financieën en de Kruispuntbank van Ondernemingen beschikbaar zijn, ook reeds zijn ingevuld op jouw fiche.

 

 

REGISTREER JOUW GOED DOEL HIER

 

Cookie policy