Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Werken voor een goed doel : psychotherapeut bij TEJO

www.tejo.be

Goededoelen.be hield een gesprek met Lynn Van Hoof, vrijwilliger therapeut bij TEJO

 

Bij TEJO (Therapeuten voor Jongeren) kunnen jongeren tussen 10 en 20 jaar terecht voor gratis kortdurende psychotherapie. Ze kunnen gewoon binnenspringen en een gesprek met een therapeut aangaan of maken op voorhand een afspraak. Het is laagdrempelig, gratis en in vertrouwen. Een grote bende enthousiaste therapeuten combineren hun ‘betaalde job’ met dit vrijwilligerswerk. Zo verkleinen we de wachtlijsten voor jongeren die hulp nodig hebben, zegt Lynn Van Hoof.

 

Lynn, wat is uw functie bij TEJO?

Ik werk er sinds een viertal jaar als vrijwillig therapeut. Elke week geef ik op woensdag 2 tot 4 uur therapie. Dit houdt in dat ik voornamelijk met de jongere in gesprek ga over waar hij mee zit, de emoties die daarmee gepaard gaan en hoe hij hier beter mee kan leren omgaan.

 

Wat motiveert u ?

Ik vind het belangrijk om, naast mijn privé-praktijk als psycholoog, ook vrijwilligerswerk te doen. Op deze manier krijgen ook jongeren die geen gesprekken met een psycholoog/psychotherapeut kunnen betalen (of hun ouders erbuiten wensen te laten) de kans op therapie. Daarnaast hou ik ervan om deel uit te maken van deze enthousiaste, gemotiveerde bende. Bovendien leer ik er nog elke dag bij, door te kunnen overleggen met collega’s, door de opleidingen en supervisies.

 

Hoe kan TEJO geholpen worden?

TEJO is steeds op zoek naar psychotherapeuten en onthaalmedewerkers. Zelf heb ik een grote bewondering voor de manier waarop er bij TEJO met vrijwilligers wordt omgegaan. Ik voel me hier geapprecieerd, vertrouwd en ondersteund.

 

logo TEJO.png

Ben je tussen 10 en 20 jaar en zie je het even niet meer zitten?

Of wil je dit goed doel steunen?

Ontdek hier meer over TEJO

 

 

Cookie policy