Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Schola ULB : een innovatieve manier om studenten te begeleiden

www.schola-ulb.be

Eyon Aho, u bent tutor bij Schola ULB maar wat doet uw organisatie nu precies?

  

Ik ben iets langer dan een jaar lid van de organisatie Schola ULB. Ons doel is om gratis naschoolse studiebegeleiding aan te bieden aan leerlingen van de lagere en middelbare school die dit wensen.

 

Wat houdt uw werk als vrijwilliger in ?

 

De andere tutors en ik zijn vrijwilligers en geen werknemers, we krijgen geen salaris voor onze prestaties maar een kostenvergoeding. Dit kleine verschil in ons statuut zorgt ervoor dat we kunnen werken als tutor zonder aan onze 50 jaarlijkse werkdagen als student te raken. Dit heeft ervoor gezorgd dat sommige van mijn collega’s niet hebben moeten kiezen tussen het tutoren en hun andere job.

 

Waarom werkt u graag bij Schola ULB ?

 

Schola ULB legt de nadruk op het begeleiden van leerlingen. Het is niet voldoende om hen te helpen om hun huiswerk te maken, maar het is ook nodig om hen te motiveren en aandacht te geven. Veel van de leerlingen die ik begeleid zitten in de moeilijkheden of zijn schoolverlaters. Ze denken dat ze niet in staat zijn om te leren, maar dit is niet waar. Ze hebben gewoonweg een beetje meer tijd nodig dan de anderen en het tutoren zorgt voor die extra tijd.

 

Is uw goed doel op zoek naar vrijwilligers? 

 

Schola ULB is altijd op zoek naar gemotiveerde studenten, die elke week les willen geven. Als je student bent en je kennis overbrengen motiverend vindt dan is tutoren gemaakt voor jou!

 

LOGO_ScholaULB2.png

 

 

 

Ontdek meer over Schola op Goededoelen.be

Cookie policy