Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Interface 3 : beroepsopleidingen in informatica voor vrouwen

Khadija El Khadri legt haar rol uit binnen Interface3. Deze vereniging vormt elk jaar 90 vrouwen die werk zoeken binnen de IT-sector.

 

Hoe heet uw goed doel en wat doet het ?

Interface3 (www.interface3.be) is een vzw die beroepsopleidingen in de informatica aanbiedt aan vrouwen. Zowel voor in de IT sector, als voor administratieve of commerciële functies die een groot IT luik hebben. Ons doel is om werkzoekenden de toegang te geven tot een veelbelovende sector, met name de IT sector.

 

Wat is uw functie daar ? 

Ik werk sinds 6 jaar voor Interface3 zowel als docente en jobcoach als projectcoördinator. Ik coördineer elk jaar een professionele vorming vanaf het moment dat de leerlingen geselecteerd worden totdat ze aan het werk gaan.

 

Wat motiveert u ?

Het is voornamelijk het sociale project dat me aangetrokken heeft. Nadat ik zelf problemen had ondervonden om werk te vinden na mijn studies, vond ik het interessant om op mijn beurt vrouwen te kunnen helpen hun weg te vinden naar de jobmarkt. Dit door ze te helpen hun zelfvertrouwen terug te vinden en een job te vinden die bij hen past, losstaand van hun vertrekpunt, leeftijd of gebrek aan ervaring. Interface3 vecht voor meer diversiteit en gelijkheid, door te zorgen voor een betere mix tussen mannen en vrouwen in de technische sectoren (onder de informatici in België zijn er slechts 15% vrouwen).

 

Is uw goed doel op zoek naar vrijwilligers? Voor welke jobs ?  

Vrijwilligers die bereid zijn om hun vaardigheden te delen in een hele waaier aan activiteiten zijn welkom! Dit gaat van de animatie tijdens Nederlandse of Engelse  conversatietafels tot de organisatie van bedrijfsbezoeken bijvoorbeeld.

 

logo Interface 3.png

 

Meer info over Interface3 op Goededoelen.be

Cookie policy