Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Droits Quotidiens: iedereen moet toegang krijgen tot de juiste juridische informatie

Droits Quotidiens is een vereniging die advocaten samenbrengt die dagelijks werken aan de vereenvoudiging van de wetgeving. Sophie Quintart is één van de zes advocaten van de vzw.

Wat doe je precies bij Droits Quotidiens?

Wij bieden relevante en up-to-date informatie over de verschillende rechtstakken die de burger aanbelangen. Ons doel is om iedereen toegang te verlenen tot de juiste juridische informatie, op het juiste moment, en in begrijpelijke taal. Wij versterken aldus de capaciteit van ieder om tot een onderhandelde oplossing te komen en de negatieve gevolgen, zoals een onnodige rechtszaak, te voorkomen.

Wat motiveert je?


Er zijn zoveel wetteksten en deze zijn vaak onbegrijpelijk. Dit creëert een gevoel van hulpeloosheid. We ondergaan regels die we niet kennen of niet begrijpen. Iedere burger moet in staat zijn om zijn rechten te kennen en om ze te gebruiken in zijn of haar voordeel. Dat is het doel dat me elke dag motiveert.

Is je goed doel op zoek naar vrijwilligers?


Wij engageren elk jaar studenten en toekomstige advocaat-stagiairs.

 

logo_droits_quotidiens.png

Meer info over Droits Quotidiens op Goededoelen.be

Cookie policy