Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Advocaten zonder grenzen : om ervoor te zorgen dat iedereen rechtstoegang heeft

www.asf.be

Advocaten Zonder Grenzen (AZG) is een internationale NGO die gevestigd is in Brussel en gespecialiseerd is in de verdediging van mensenrechten en ondersteuning van justitie. Gilles Durdu is er hoofd van een missie en legt ons uit wat ASF allemaal doet.

Wij werken met advocaten en het maatschappelijk middenveld in kwetsbare landen – Congo, Myanmar, Tunesië, enz. – om de toegankelijkheid van justitie te verbeteren. Wij helpen vrouwen, gevangenen, slachtoffers van internationale misdrijven en andere kwetsbare groepen om voor hun rechten op te komen. Momenteel ben ik verantwoordelijk voor een missie in Tsjaad waar ik onze interventiestrategie en onze projecten coördineer.

Waarom werkt u voor AZG?

Omdat het zeer motiverend is om bij te dragen aan de eerbiediging van de mensenrechten en de duurzame ontwikkeling. De toegang tot justitie is een fundamenteel recht. Iedereen - zelfs de meest onbemiddelden – moet zijn stem kunnen laten horen in de rechtszaal.

Is AZG op zoek naar vrijwilligers?

AZG heeft een uitwisselingsnetwerk tussen juridische professionelen afkomstig uit landen zowel in het Noorden als in het Zuiden. Advocaten, juristen en anderen zetten zich gratis in om nauwgezet onze projecten te ondersteunen door middel van opleidingen of rapporten. AZG laat hen toe om hun vaardigheden te delen en hun solidariteit te tonen.

 

Advocaten Zonder Grenzen

 

 

Ontdek meer info over Advocaten Zonder Grenzen op Goededoelen.be

 

Cookie policy