Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Zich tijdens de vakantie voor het goed doel inzetten

Ook tijdens de vakantieperiodes zijn er voldoende mogelijkheden om je in te zetten voor het goede doel. Vakantiegangers kunnen bijvoorbeeld het nuttige aan het aangename koppelen door als vrijwilliger aan de slag te gaan bij een buitenlandse organisatie.
 
Hoewel dit voluntourism of solidaire toerisme stilaan uitgroeit tot een ware trend, weerklinkt er uit verschillende hoeken harde kritiek. Vrijwilligers zouden het werk uit handen nemen van de lokale bevolking, en er nog voor betalen ook. Onlangs werd dat probleem aan de kaak gesteld met een originele Instagram-campagne. Vooral het voluntourism in buitenlandse weeshuizen stuit op heel wat weerstand.

Het komt er dus op neer om je vrijwilligersopdrachten in het buitenland zorgvuldig uit te kiezen en je te engageren voor een betrouwbare organisatie, met respect voor de plaatselijke bevolking. Voor wat inspiratie kan je hier terecht. 

In België zelf kunnen vrijwilligers uit binnen- en buitenland natuurlijk ook aan de slag, zelfs zonder werkvergunning. Sommige lokale projecten zijn ideaal om je in eigen land te omringen met gelijkgezinden uit alle windstreken.

Wie een zomerse activiteit zoekt, heeft keuze te over: 
- een standje bemannen op muziekfestivals
- senioren begeleiden tijdens een culturele uitstap
- toeristen rondleiden
- bezoekers verwelkomen op een sportevent
- …

Cookie policy