Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Zo creëer je buzz rond jouw goed doel

Waar je ook gaat, staat of zit … je wordt sowieso omsingeld door reclame. Via affiches, radio, tv, kranten, het internet,… zouden we dagelijks blootgesteld worden aan niet minder dan 3.000 reclameboodschappen. Al blijft zoiets natuurlijk erg moeilijk te meten.
 
Hoe trek je de aandacht naar jouw goed doel in zo’n luidruchtige maatschappij? Want om de interesse van mogelijke schenkers te wekken, vrijwilligers te rekruteren en je doelpubliek te sensibiliseren, is het cruciaal om je boodschap klaar en duidelijk over te brengen. Alles begint bij de oprichting van je organisatie, met een waterdichte communicatiestrategie en het creëren van een sterk merk.

Vervolgens verhoog je de visibiliteit van je goed doel met doelgerichte communicatiecampagnes. Van choqueren en overtuigen tot informeren en emotioneren… het zijn allemaal tactieken die ervoor zorgen dat je boodschap blijft hangen. Toch gelden creativiteit en originaliteit nog steeds als belangrijkste ingrediënten van een spraakmakende campagne. Zoals deze campagne van Missing People bijvoorbeeld, die momenteel voor heel wat ‘buzz’ zorgt.

Cookie policy